zeilen sinds 1998

De Jonge Maaike

Zeilenmet beschikt sinds 2011 over een eigen skûtsje, De Jonge Maaike. De Jonge Maaike is geschikt voor groepen tot 12 personen. Bent u met meer gasten dan zorgen wij uiteraard voor de inzet van extra skûtsjes. Zeilenmet werkt samen met diverse schepen en schippers en zorgt altijd voor optimale kwaliteit aan boord van alle schepen.

Skutsje de Jonge Maaike is gebouwd in 1910 op scheepswerf Bijlsma in Wartena. Het ruim 100 jaar oude skutsje kent een rijke historie en heeft al vele eigenaren overleefd. Ze begon haar carriere als roefschip bedoeld om droge lading te vervoeren door heel Friesland. Het schip werd gebouwd als Jonge Maaike en heeft de afgelopen jaren diverse namen gekregen. Toen Stef en Maaike het skutsje in 2011 kochten hebben zij de originele naam weer in ere hersteld.

In 2000 was het skûtsje in handen van Bastiaan With. Hij hernoemde het schip “Nije Dei” Met de Niije Dei werden vanaf toen vele IFKS wedstrijden met succes gevaren. Zo voer Bastiaan met het schip in de top van de A-klasse. Bastiaan heeft tot 2008 vele wedstrijden gevaren.

Maaike van der Heide begon haar zeilcarrière al als 10 jarige. Ze kan uitstekend overweg met alle soorten schepen en zeilen. Maaike is altijd op en rond het water te vinden en kent de Friese meren beter als geen ander. Samen met Steffen runt ze al geruime tijd Zeilenmet.nl en voor haar is geen zee te hoog.